Пилешки сърца по селски


Пилешки сърца по селски

Пилешките сърца по селски присъстват в менютата на много заведения. С малки вариации рецептата за пилешки сърца по селски е позната и спада към рецептите за класически мезета за бира. Приготвени с много лук и ароматна чубрица пилешките сърца по селски носят вкуса и аромата на българската национална кухня и са чудесна идея за бърза вечеря за всички обичащи класическите вкусове и аромати.

Необходими продукти:

500 гр пилешки сърца

4 глави лук

200 гр гъби

3 печени чушки

2 моркова

3 домата

1 чаена лъжица червен пипер

½ чаена лъжица чубрица

½ връзка магданоз

3 дафинови листа

Начин на приготвяне (необходимо време: 60 минути):

Първата и много съществена стъпка от рецептата за пилешки сърца по селски е подготовката на пилешките сърца. Най-добре е да ползвате охладени пилешки сърца. Измийте ги, след което задължително ги сварете преди да започнете с рецептата. Варете пилешките сърца около 30 минути в подсолена вода, към която сте добавили и 3 дафинови листа.

Обелвате и нарязвате лука на ивици, добавяте и нарязаните на ситно обелени печени чушки, както и настърганите моркови. Измивате и нарязвате и гъбите, може да ползвате както печурки, така и други гъби например гъби Кладница. Изсипвате всичко в дълбок тиган или тенджера, добавяте ⅓ чаена чаша олио, сварените пилешки сърца и ½ чаена лъжица сол и ги задушавате за около 8-10 минути.

Към ястието добавяте настърганите домати, червения пипер и чубрица и разбърквате отново. Оставяте течността от доматите да изври. Преди сервиране поръсвате пилешките сърца по селски със ситно нарязан магданоз.

Идея: Може да сервирате пилешките сърца по селски върху качамак, както е сервирано ястието на снимките.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама