Плодов пай


Плодов пай

Греещ като слънце, летен, плодов пай, с божествено вкусен крем и хрупкаво маслено тесто.

Необходими продукти:

200 г брашно

1/3 ч.ч. захар

1 яйце

125 г меко масло

щипка сол 

продукти за крема:

200 г меко масло

1 консерва подсладено кондензирано мляко

80 г филирани бадеми

1 пакет бисквити с лимон

300 г заквасена сметана

кората от 1 лимон

1 ванилия

микс от горски плодове - малини, ягоди, боровинки

+ кайсии и киви

малко сладко по избор за глазиране

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Започнете с масленото тесто. Приготвя се изключително лесно.

Смесете в купа брашното, захарта и солта. Нарежете мекото масло на малки парченца и започнете да го претривате с ръка, заедно със сухите съставки. Чукнете яйцето и хубаво омесете всичко, докато получите тесто. Увийте го в кухненско фолио и го приберете в хладилника за поне 20 минути.

През това време пригответе крема за пая.

Смелете в блендер един пакет бисквити с лимон и филираните бадеми, след което ги разбъркайте с миксер с мекото масло. Налейте консерва кондензирано мляко, добавете заквасената сметана и накрая кората от един лимон и една ванилия. Разбъркайте всичко добре и охладете крема за два часа в хладилник.

Извадете тестото от хладилника. Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете кръгла тавичка или форма за пай обилно с масло. Разстелете тестото на дъното и с ръце го разпределете по дъното. Ако желаете можете и да го разточите, но според мен не е необходимо. С масленото тесто се работи много лесно. Набодете го с вилица по дъното. Сложете отгоре хартия за печене и изсипете боб или друга тежест. Пъхнете във фурната и го печете около 20 минути, след което отстранете хартията с тежестта и печете още 5 минути. Оставете го да изстине добре.

Разпределете крема в маслената подложка. Охладете добре в хладилник, за да стегне. Декорирайте с плодовете непосредствено преди поднасяне, за да не пуснат вода.

Намажете ги със затоплено сладко по избор за повече блясък. Поръсете с пудра захар.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама