Постен гювеч


Постен гювеч
Снимка: supichka.com

Всички летни зеленчуци си дават среща в тази рецепта, за да помогнат да усетите лятото с всички свои сетива.

Необходими продукти:

300 грама зелен боб

300 грама бамя

300 грама картофи

3 броя моркови

500 грама домати

2 глави лук

1 глава чесън

1 брой патладжан

1 супена лъжица червен пипер

6 супени лъжици олио

Начин на приготвяне:

Избирате пресни продукти, като е добре да избягвате замразени или консервирани, за да постигнете максимално добър вкус. Първо почиствате бамята, като отрежете дръжките, след което го варите около 4-5 минути в подсолена вода. Измивате бамята със студена вода, за да се отдели слузта и отцеждате.

Почиствате морковите и ги нарязвате на дебели колелца. Патладжана обелвате и нарязвате на кубчета. Зеленият боб почиствате, като отстраните двата края и срязвате всяко бобче на две. Картофите обелвате и нарязвате на едри парчета. Обелвате лука и чесъна, като лика нарязвате на полумесеци. Доматите измивате, обелвате и настъргвате.

В голяма тава слагате всички подготвени зеленчуци, добавяте около 1 равна супена лъжица сол, червения пипер и олиото и разбърквате с ръка, или с лъжица, за да се овкусят добре всички зеленчуци. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 70-80 минути, докато всички зеленчуци са добре сготвени. Следете ястието, ако по време на печенето започне да загаря, то поставете алуминиево фолио, за да не изгори, което отстранете 3-4 минути преди да извадите тавата от фурната.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама