Постни сладки само с 4 съставки


Постни сладки само с 4 съставки

Рецептата за сладки с овесени ядки и конфитюр е много лесна и много бърза, сладките са много вкусни и ароматни и са чудесна добавка към следобедното кафе.

Необходими продукти:

200 грама фини овесени ядки

200 грама конфитюр от сини сливи/ягоди/кайсии

1 ванилия

100 грама орехи

Начин на приготвяне:

В купа смесвате конфитюра и овесените ядки и ги оставяте да постоят около половин час, за да могат овесените ядки да поомекнат и да понабъбнат. Можете да ползвате всякакъв конфитюр, например от сини сливи, ягоди, кайсии... Домашните конфитюри са много по-вкусни и са за предпочитане. Ако вашият конфитюр е по-гъст, добавете малко вода, сместа трябва да има гъстотата на гъста каша. Сладките на снимките са с домашен конфитюр от сини сливи.

Смилате орехите, добавяте ги към сместа, добавяте ванилията и разбърквате добре. Благодарение на орехите, сместа става по-плътна и по-хомогенна, което помага за по-лесното оформяне на сладките. Затова препоръчително да не пропуснете добавянето на смлени ядки, ако не обичате орехи може да ползвате сурови бадеми или пък сурови лешници.

С помощта на чаена лъжичка оформяте малки сладки, които се пекат върху хартия за печене в предварително загрята на 180 градуса фурна. За изпичане на сладките с овесени ядки са необходими около 20 минути.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама