Предястие с патладжани и бамя


Предястие с патладжани и бамя

В сезона на патладжаните логично е да приготвим и една рецепта с патладжани.

Необходими продукти:

2 средно големи патладжана

150 грама кайма

1 консерва бамя 350 грама консерва, отцедена от водата

1 малка глава лук

1 дребен морков по желание

2-3 скилидки чесън

3-4 с.л. олио

шарен пипер на вкус

сол на вкус

1 ч.л. червен пипер в зехтин

Начин на приготвяне:

В загряното олио се задушава лукът, след което се прибавя нарязания на дребно морков, патладжаните и черния пипер. Малко преди да се смесят с каймата, към зеленчуците се прибавя червеният пипер и се разбърква.

В отделен съд се слага на дъното 1 с.л. олио и се помощта на домакинска тел каймата се прави „на трохи“ като се запържва. Прибавят се доматите и се оставят да се редуцират.

Всички продукти се смесват, като ястието се осолява и се добавя отцедената бамя. Оставя се на котлона за още 5-6 минути. Накрая се добавя счуканият чесън и се обърква.

Източник: merudia.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама