Едно от най-хубавите неща на есента? Всичко, свързано с тиква, разбира се. От тиквени латета до кремообразен чийзкейк с тиква и сладки тиквени мъфини, има много есенни лакомства, на които да се насладите. Що се отнася до закуската, има една рецепта, която определено ще ви стане любима - тиквени палачинки.
Необходими продукти за тиквените палачинки:
2 чаши универсално брашно
3 чаени лъжички бакпулвер
1 чаена лъжичка сол
1 1/2 чаени лъжички смляна канела
1/2 чаена лъжичка смлян джинджифил
1/2 чаена лъжичка смляно индийско орехче
1/4 чаша кафява захар
1/4 чаша кристална захар
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
1 чаша тиквено пюре
2 големи яйца
4 супени лъжици разтопено масло
1 1/2 чаши мляко
Още: Ето как без мазнина палачинките никога да не залепват на тигана
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, солта, канелата, джинджифила и индийското орехче.
В отделна средно голяма купа разбийте заедно двете захари, екстракта от ванилия, пюрето от тиква, яйцата, разтопеното масло и млякото.
Изсипете мокрите съставки върху сухите и разбъркайте с тел. Сместа ще бъде на бучки, не прекалявайте с разбъркването.
Оставете сместа настрана за 5 минути.
Намажете тигана с масло или напръскайте с незалепващ спрей за готвене, ако желаете. Изсипете 1/3 чаша тесто за всяка палачинка и разпределете в кръг.
Печете всяка палачинка за около 4 минути от всяка страна.
Сервирайте палачинките с масло, сироп, бита сметана, ядки или други любими гарнитури.
Още: Супер лесни овесени палачинки
