Пухкави и ароматни тиквени палачинки


Пухкави и ароматни тиквени палачинки
Снимка: iStock

Едно от най-хубавите неща на есента? Всичко, свързано с тиква, разбира се. От тиквени латета до кремообразен чийзкейк с тиква и сладки тиквени мъфини, има много есенни лакомства, на които да се насладите. Що се отнася до закуската, има една рецепта, която определено ще ви стане любима - тиквени палачинки.

Необходими продукти за тиквените палачинки:

2 чаши универсално брашно

3 чаени лъжички бакпулвер

1 чаена лъжичка сол

1 1/2 чаени лъжички смляна канела

1/2 чаена лъжичка смлян джинджифил

1/2 чаена лъжичка смляно индийско орехче

1/4 чаша кафява захар

1/4 чаша кристална захар

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

1 чаша тиквено пюре

2 големи яйца

4 супени лъжици разтопено масло

1 1/2 чаши мляко

Още: Ето как без мазнина палачинките никога да не залепват на тигана

Начин на приготвяне: 

В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, солта, канелата, джинджифила и индийското орехче.

В отделна средно голяма купа разбийте заедно двете захари, екстракта от ванилия, пюрето от тиква, яйцата, разтопеното масло и млякото.

Изсипете мокрите съставки върху сухите и разбъркайте с тел. Сместа ще бъде на бучки, не прекалявайте с разбъркването.

Оставете сместа настрана за 5 минути.

Намажете тигана с масло или напръскайте с незалепващ спрей за готвене, ако желаете. Изсипете 1/3 чаша тесто за всяка палачинка и разпределете в кръг.

Печете всяка палачинка за около 4 минути от всяка страна.

Сервирайте палачинките с масло, сироп, бита сметана, ядки или други любими гарнитури.

Още: Супер лесни овесени палачинки

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички