Пухкави катми


Пухкави катми
Снимка: iStock/Guliver

Любими на много, ето как да си ги приготвите вкъщи.

Необходими продукти:

500 гр брашно

2 яйца

70 гр масло

15 г мая

1 супена лъжица захар

1 чаена лъжица сол

2 чаени чаши вода

по желание - сирен, сладко, течен шоколад

Начин на приготвяне:

Маята се размива с водата и към нея постепенно се прибавят брашното и разбитите със захарта и солта яйца. Сместа се оставя около 30 минути на топло, за да втаса, след което с черпак (непълен) се сипва в загрят чугунен тиган с дебело дъно или върху сач, предварително намазан с масло. Катмите се пекат от двете страни до порозовяване. Поднасят се топли с плънка по желание.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички