Пухкави катми


Пухкави катми
Снимка: iStock/Guliver

Любими на много, ето как да си ги приготвите вкъщи.

Необходими продукти:

500 гр брашно

2 яйца

70 гр масло

15 г мая

1 супена лъжица захар

1 чаена лъжица сол

2 чаени чаши вода

по желание - сирен, сладко, течен шоколад

Начин на приготвяне:

Маята се размива с водата и към нея постепенно се прибавят брашното и разбитите със захарта и солта яйца. Сместа се оставя около 30 минути на топло, за да втаса, след което с черпак (непълен) се сипва в загрят чугунен тиган с дебело дъно или върху сач, предварително намазан с масло. Катмите се пекат от двете страни до порозовяване. Поднасят се топли с плънка по желание.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама