Пухкави катми


Пухкави катми
Снимка: iStock/Guliver

Любими на много, ето как да си ги приготвите вкъщи.

Необходими продукти:

500 гр брашно

2 яйца

70 гр масло

15 г мая

1 супена лъжица захар

1 чаена лъжица сол

2 чаени чаши вода

по желание - сирен, сладко, течен шоколад

Начин на приготвяне:

Маята се размива с водата и към нея постепенно се прибавят брашното и разбитите със захарта и солта яйца. Сместа се оставя около 30 минути на топло, за да втаса, след което с черпак (непълен) се сипва в загрят чугунен тиган с дебело дъно или върху сач, предварително намазан с масло. Катмите се пекат от двете страни до порозовяване. Поднасят се топли с плънка по желание.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама