Пълнен лук


Пълнен лук

Хубав лек обяд или вечеря.

Необходими продукти:

8-10 големи глави лук

250-300 гр кайма (смес от телешко и свинско месо 50:50)

3 стръка пресен лук нарязани ситно

няколко стръка магданоз нарязани ситно

2 с.л. галета

1 яйце

2 с.л. настърган пармезан

3-4 с.л. настърган кашкавал

1/2 тиквичка настъргана на едро (или нарязана на малки кубчета)

черен пипер и сол на вкус

1-2 щипки кимион

щипка къри

1/2 ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне: 

Главите лук се обелват. От двете страни се отрязват "капачета" от около 1 см. Лукът се слага за около 5 минути във вряща подсолена вода. После се изважда, отцежда и се оставя да изстине.

Вътрешността внимателно се избутва, така че да останат само 2-3 външни слоя.

После получените кухи глави лук се подреждат в намаслена тава.

Каймата се омесва с всички изброени продукти. Главите лук се пълнят с овкусената кайма.

Пекат се около 20-тина минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато се зачервят и каймата стане готова.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама