Пълнени домати на фурна


Пълнени домати на фурна
Снимка: iStock

Предлагаме ви да си направите тази лятна рецепта, за която ви трябва хубави домати.

Необходими продукти за пълнените домати:

10 средно големи домата

1 кафена чашка растително масло

50 г краве масло

2 супени лъжици брашно

2 чаени чаши прясно мляко

3 твърдо сварени яйца

150 г сирене

1/2 връзка магданоз

сол на вкус

Вижте още: Пълнени домати с кайма

Начин на приготвяне:

Брашното се запържва до светлозлатисто оцветяване в мазнината и се разрежда с прясното мляко на средно гъст сос. Доматите се разрязват напречно на половинки и се издълбават. Вътрешността им се нарязва на ситно, смесва се с натрошеното сирене, дребно нарязаните яйца и ситно нарязания магданоз, прибавя се към соса. Сместа се посолява и се разбърква. С нея се напълват половинките от доматите, предварително леко посолени и поръсени с 1/2 с разтопеното масло. Подреждат се в тавичка, поливат се с останалото масло и се пекат в умерена фурна, 180 градуса около 30 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама