Пълнени яйца с горчица и майонеза за великденската трапеза


Пълнени яйца с горчица и майонеза за великденската трапеза
Снимка: iStock

По традиция на Велики четвъртък боядисваме великденските яйца. Ако не сте ги варили правилно и имате спукани, имаме предложение за какво да ги използвате. Поднесете на празничната трапеза пълнени яйца. Ние ви предлагаме една лесна рецепта.

Необходими продукти за пълнените яйца:

12 големи яйца

2 супени лъжици дижонска горчица

1/3 чаша майонеза

1 супена лъжица ситно нарязан лук

1/4 чаена лъжичка сос Табаско

сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Вижте още: Тънкостите при варене на яйца, които всяка домакиня трябва да знае

Начин на приготвяне:

Сварете яйцата и ги обелете. С помощта на остър нож разрежете всяко яйце наполовина по дължина. Внимателно отстранете половинките жълтъци и ги поставете в купа. Подредете половинките белтък в чиния за сервиране.

С помощта на вилица намачкайте жълтъците и добавете горчица, майонеза, лук, табаско и малко сол и черен пипер. Добавете още майонеза, колкото е необходимо, за да получите желаната кремообразна консистенция.

Прецедете през хартиен плик (връх звезда) или просто използвайте лъжица, за да сложите жълтъчната смес в половинките белтък. Поръсете с червен пипер.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама