Пълнени патладжани с кайма


Пълнени патладжани с кайма

В плънката могат да се комбинират различни зеленчуци според сезона и наличностите в хладилника ви.

Необходими продукти:

3 средно големи патладжана

300 грама кайма смес

1 зелена чушка

1 морков

1 червена чушка

1 глава лук

2-3 скилидки чесън

1/2 тиквичка по желание

2-3 с.л. олио

магданоз

кимион прясно смлян

черен пипер прясно смлян

1 к.ч. доматено пюре

сол

100 грама кашкавал

Начин на приготвяне:

Патладжаните се издълбават с помощта на нож и лъжица. Посоляват се и се оставят около 10 минути, ако има някакъв горчив сок да излезе, макар повечето сортове, които се предлагат у нас последните години да не са горчиви.

Патладжаните се нареждат в намаслена тавичка и се запичат около 15 минути на 18о градуса.

През това време в загрято олио се слагат нарязаните на ситно лук и чесън. След като омекнат, се добавя каймата. След 1 минута се прибавят нарязаните на ситно зеленчуци + част от вътрешността на патладжана. Разбърква се добре. Добавя се сол.

Накрая се прибавят доматеното пюре и подправките и се бърка докато сместа стане гъста.

После патладжаните се пълнят с плънката и по желание се поръсват с настърган кашкавал.

Запичат се около 30-40 минути на 180-190 градуса.

 Източник: merudia.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама