Пълнени патладжани с кайма


Пълнени патладжани с кайма

В плънката могат да се комбинират различни зеленчуци според сезона и наличностите в хладилника ви.

Необходими продукти:

3 средно големи патладжана

300 грама кайма смес

1 зелена чушка

1 морков

1 червена чушка

1 глава лук

2-3 скилидки чесън

1/2 тиквичка по желание

2-3 с.л. олио

магданоз

кимион прясно смлян

черен пипер прясно смлян

1 к.ч. доматено пюре

сол

100 грама кашкавал

Начин на приготвяне:

Патладжаните се издълбават с помощта на нож и лъжица. Посоляват се и се оставят около 10 минути, ако има някакъв горчив сок да излезе, макар повечето сортове, които се предлагат у нас последните години да не са горчиви.

Патладжаните се нареждат в намаслена тавичка и се запичат около 15 минути на 18о градуса.

През това време в загрято олио се слагат нарязаните на ситно лук и чесън. След като омекнат, се добавя каймата. След 1 минута се прибавят нарязаните на ситно зеленчуци + част от вътрешността на патладжана. Разбърква се добре. Добавя се сол.

Накрая се прибавят доматеното пюре и подправките и се бърка докато сместа стане гъста.

После патладжаните се пълнят с плънката и по желание се поръсват с настърган кашкавал.

Запичат се около 30-40 минути на 180-190 градуса.

 Източник: merudia.bg

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама