Пълнени патладжани с орехи и синьо сирене


Пълнени патладжани с орехи и синьо сирене

Сега е сезонът на патладжаните, затова ще споделим тази вкусна рецепта от vremezagotvene.bg.

Необходими продукти 5 порции:

600 г патладжани

сол

черен пипер

30 мл зехтин

за плънката:

40 г орехи

1 глава лук

1 скилидка чесън

2 домата

2 с.л. зехтин

стрък розмарин

щипка мащерка

риган

сол

черен пипер

щипка захар

30 г галета

100 г синьо сирене

за доматения сос:

1 малка глава лук

1 скилидка чесън

40 мл зехтин

щипка мащерка

400 г домати от консерва

сол

черен пипер

щипка захар

босилек

Начин на приготвяне:

Разрежете патладжаните на две надлъжно и ги овкусете със сол и пипер. Налейте малко зехтин в тавичка и подредете патладжаните, като ги намазнявате и от отрязаната страна. Запечете в предварително загрята на 200 С фурна до омекване.

За соса: запечете нарязания лук и чесън на сух тиган. Налейте зехтина, добавете мащерката. След няколко минути изсипете доматите от консерва и босилека. Овкусете със сол, пипер и захар. Пасирайте соса.

За плънката: запечете леко орехите на сух тиган. Извадете ги от тигана и запечете лука. Сипете зехтина, розмарина и мащерката. Прибавете нарязаните на кубчета домати и ригана. Овкусете със сол, пипер и захар. Добавете нарязаните орехи.

Издълбайте изпечените патладжани. Нарежете вътрешността на дребно, изсипете при плънката. Задушавайте още малко.

Напълнете патладжаните, поръсете с галета. Отгоре сложете по парче синьо сирене, отново поръсете с галета. Печете в предварително загрята на 200 С фурна за 7-8 мин.

Сервирайте патладжаните със соса.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама