Пържена щука с печени картофи и орехов сос


Пържена щука с печени картофи и орехов сос

Както сигурно знаете, трябва да хапваме риба поне два пъти седмично, затова днешната ни рецепта е за пържена щука с вкусен орехов сос от vremezagotvene.bg.

Необходими продукти за 4 порции: 

1 щука

100 г брашно

1 ч.л. морска сол

1-2 щипки мащерка

½ ч.л. черен пипер

½ лимон

50 мл бяло вино

олио за пържене

за печените картофи:

2 картофа

2 с.л. краве масло

мащерка

за ореховия сос:

200 г орехови ядки

50 мл бяло вино

30 мл зехтин

щипка черен пипер

щипка морска сол

магданоз

девисил

листа целина

Начин на приготвяне:

Откъснете два листа алуминиево фолио, намажете ги с масло. Натрийте обелените картофи със сол и мащерка, намажете допълнително с масло и увийте във фолиото. Изпечете ги в предварително загрята на 200 С фурна.

Почистете щуката, натрийте я с лимон и нарежете на шайби. В купа разбийте морската сол, бялото вино, мащерката и черния пипер. Мариновайте рибата.

За соса: пасирайте в блендера орехите, виното, зехтина, солта, пипера и зелените подправки.

В голяма купа сипете брашното, овкусете със сол, пипер и ситно нарязани зелени подправки. Оваляйте рибата и я изпържете в сгорещена мазнина.

Сервирайте със соса и печените картофи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама