Пъстърва с орехи и печени домати


Пъстърва с орехи и печени домати
Снимка: Thinkstock/Guliver

Пъстървата си остава една от най-популярните риби заради доброто съотношение цена-качество (вкус). Реших да я изпека на фурна, като след като я осоля я напълвам със сурови орехи. Харесва ми комбинацията от ядковия вкус с този на рибата. Като гарнитура сложих печени домати.

Необходими продукти за 2 порции:

2 пъстърви

4 с.л. орехи изчистени

сол на вкус

черен пипер на вкус

500 грама домати

200 грама праз

1 скилидка чесън

2-3 с.л. магданоз нарязан на ситно

2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Доматите се нарязват на парчета, поставят се в тавичка и се осоляват. Върху тях се слагат нарязаните на ситно магданоз, чесън и праз. Поливат се с малко зехтин.

Запичат се около 40 минути в предварително загряна фурна на 170 градуса.

Пъстървата се измива, осолява (най-добре със смляна морска сол), подправя се с черен пипер и се пълни с пресните орехи.

Пече се в загряна фурна около 35 минути до готовност. Поднася се с гарнитурата от печени домати.

Източник: merudia.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама