Рецепта за вкусна и лесна домашна юфка


Рецепта за вкусна и лесна домашна юфка
Снимка: iStock/Guliver

Почитателите на юфката знаят, че няма нищо по-вкусно от тази, която е домашно приготвена и носи спомени. Ето и как да си приготвите сами лесно и бързо. 

Необходими продукти:

500гр брашно

3 яйца

1 ч.л. сол

2 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

От посочените продукти се омесва гладко тесто, оформят се 4 топки, които трябва да отлежат 30 минути покрити с кърпа. След това по подобие на италианската паста се разточват на тънки кори. Корите се оставят да съхнат върху чаршаф за около половин-един ден (зависи от температурата и влажността в стаята), начупват се на ръка и се прибират.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама