Ризото с тиквички и гъби


Ризото с тиквички и гъби
Снимка: iStock

Бързо, лесно и много вкусно!

Небходими продукти:

250 гр ориз

300 гр гъби

2 тиквички

1 морков

1 лимон

1 глава лук

1 скилидка чесън

700 мл зеленчуков бульон

150 мл бяло вино

60 мл зехтин

2 стръка риган (може и сушен от пакетче)

сол и черен пипер на вкус

За гарниране:

80 гр Грана Падано

60 гр краве масло

1/4 връзка босилек

ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ С ВАРЕНИ ЯЙЦА

Начин на приготвяне:

Морковът се настъргва, а чесънът и лукът се наситняват. Запържват се в половината зехтин, докато омекнат, без да се карамелизират. Добавя се оризът и се запържва за кратко. Налива се виното, разбърква се и щом алкохолът се изпари, се слага и наситненият риган.

Малко по малко и с непрекъснато бъркане се налива бульонът. Готви се, докато оризът стане ал денте.

Тиквичките се разполовяват и се почистват от семките. Намазва се със зехтин, посоляват се и се готвят на тиган от двете страни. След това се режат напречно на тънки ивички. Гъбите се нарязват на тънко и се слагат в останалата мазнина от тиквичките.

Оризът се смесва с тиквичките, гъбите и около 100 мл вода, овкусява се със сол и черен пипер. Прибавят се насърганото Грана Падано, маслото, наситненият босилек, насърганата лимонова кора и сокът на лимона. Разбърква се и се сервира.

Добър апетит!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама