Ризото с тиквички и гъби


Ризото с тиквички и гъби
Снимка: iStock

Бързо, лесно и много вкусно!

Небходими продукти:

250 гр ориз

300 гр гъби

2 тиквички

1 морков

1 лимон

1 глава лук

1 скилидка чесън

700 мл зеленчуков бульон

150 мл бяло вино

60 мл зехтин

2 стръка риган (може и сушен от пакетче)

сол и черен пипер на вкус

За гарниране:

80 гр Грана Падано

60 гр краве масло

1/4 връзка босилек

ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ С ВАРЕНИ ЯЙЦА

Начин на приготвяне:

Морковът се настъргва, а чесънът и лукът се наситняват. Запържват се в половината зехтин, докато омекнат, без да се карамелизират. Добавя се оризът и се запържва за кратко. Налива се виното, разбърква се и щом алкохолът се изпари, се слага и наситненият риган.

Малко по малко и с непрекъснато бъркане се налива бульонът. Готви се, докато оризът стане ал денте.

Тиквичките се разполовяват и се почистват от семките. Намазва се със зехтин, посоляват се и се готвят на тиган от двете страни. След това се режат напречно на тънки ивички. Гъбите се нарязват на тънко и се слагат в останалата мазнина от тиквичките.

Оризът се смесва с тиквичките, гъбите и около 100 мл вода, овкусява се със сол и черен пипер. Прибавят се насърганото Грана Падано, маслото, наситненият босилек, насърганата лимонова кора и сокът на лимона. Разбърква се и се сервира.

Добър апетит!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама