Ръжена содена питка


Ръжена содена питка

Необходими продукти:

750 гр ръжено брашно

250 гр кисело мляко

1чл морска сол

1 чл сода

около 300 мл топла вода

Начин на приготвяне:

Смесете содата с киселото мляко. Изсипете брашното в широк съд, удобен за месене. Направете кладенче по средата и сипете киселото мляко. Започнете да смесвате млякото с брашното с едната ръка и сипвайте по-малко вода с другата. Омесете меко, нелепкаво тесто. С ръка оформете питка с диаметър около 25 - 30 см, с дебелина около два пръста.

Включете фурната на 200 градуса Целзий.

Намажете тавата със зехтин и сложете питката. С вилица набодете питката на няколко места и сложете да се пече, по средата на фурната.

Печете около 30-40 минути докато се образува хубава кафява коричка.

Извадете и обърнете върху скара да изстине.

Източник: sundaybakeclub.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама