Салата с тиквички и моцарела


Салата с тиквички и моцарела

Салата или предястие, апетитните кули от сушени домати, моцарела и гриловани тиквички са още една идея за вкусно и лесно за приготвяне ястие, което може да приготвите за нула време вкъщи. Тъй като салатата с тиквички и моцарела е много ефектна, рецептата е много подходяща за начало на всяко меню, когато очаквате гости.

Необходими съставки:

1/2 брой тиквички

1 брой моцарела

15 броя сушени домати

30 грама орехи

1/4 чаена чаша зехтин

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за салата с тиквички и моцарела е подготовката на тиквичките. Измийте тиквичките, нарежете ги на колелца и ги поръсете със сол и намажете със зехтин. Изпичате колелцата тиквичка в сгорещен оребрен тиган, за по 4-5 минути от всяка страна.

Докато тиквичките се пекат, пригответе останалите съставки. Нарежете моцарелата на колелца. Накълцайте на възможно по-ситно сушените домати и орехите, след което ги разбъркайте добре с останалия зехтин.

Идва моментът, в който трябва да сглобите малките кули от тиквички и моцарела. В чиния поставяте колелце моцарела, намазвате със сместа от сушените домати, отгоре поставяте колелце тиквичка, която също намазвате със сместа и повтаряте процедурата.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама