Шоколадов кекс с червено вино


Шоколадов кекс с червено вино

Опияняващ, влажен и много наситено шоколадов кекс с червено вино. С всяка шоколадова хапка изпадате в екстаз и усещате леката алкохолна сладост върху небцето си. Рецептата не е подходяща за деца :)

Необходими продукти:

200 г брашно

6 с.л. натурално какао

1 ч.л. бакпулвер

щипка сол

125 г меко масло

180 г кафява захар

150 г бяла захар

кората от 1 портокал

3 яйца на стайна температура

200 мл качествено червено вино

50 мл прясно изцеден портокалов сок

продукти за шоколадовия ганаш:

100 г натурален шоколад

50 г масло

3 с.л. заквасена сметана

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Смесете в купа сухите съставки - брашно, какао, бакпулвер и сол. Разбъркайте добре. В друга купа разбийте с миксер мекото масло и двата вида захар, до кремообразна смес. Добавете яйцата и портокаловата кора и разбийте добре сместа. Накрая започнете да редувате сухите съставки и виното, като постепенно ги добавяте на части в масления крем. На финала добавете и портокаловия сок и разбийте сместа добре. Намажете с масло и поръсете с какао форма за кекс. Излейте сместа и печете 35-40 минути на 180 градуса. Извадете и оставете да поизстине във формата, след това прехвърлете върху решетка да изстине. Обърнете го в чиния или поднос.

Загрейте на водна баня шоколада и маслото, докато се стопят. Охладете ги напълно и добавете заквасената сметана. Разбъркайте ганаша. Украсете с него шоколадовия кекс.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама