Шоколадов мус в портокал


Шоколадов мус в портокал

Необходими продукти за 4 порции:

2 големи портокала

1 кутия маскарпоне

1 натурален шоколад

3 с.л. пудра захар

1 кафена чаша прясно мляко

2 ванилии

30 гр. портокалов сок и 20 гр. коняк

Начин на приготвяне: 

Портокалите се режат на половини и се издълбават. В купа се разбива маскарпонето. Към него се добавят, разтопеният на водна баня шоколад, захарта, конякът, заедно със сока от портокал, двете ванилии и млякото. Всичко се разбива с миксер.

От хартия за печене се изрязват широки пръстени, с диаметъра на портокаловите половини и се закрепят в тях, с помощта на кламери. Целта е след като се охлади муса и се махнат хартиените пръстени да се получи един пръст висок борд над ръба на портокаловите ладийки. В пръстените се налива шоколадовият мус. Отгоре може да се декорира по желание с карамелизиран резен портокал. А отстрани с шоколадови дражета или пръчици.

Източник: vkusnoteka.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама