Скумрия с домати на фурна


Скумрия с домати на фурна

Скумрия и домати е повече от добра комбинация. С леко киселия си вкус доматите освежават и допълват вкуса на рибата и за разлика от печената в сол скумрия, приготвената по тази рецепта риба остава много по-сочна.

Необходими продукти:

2 скумрии

1 кг домати/една голяма консерва домати

3 глави лук

5 дафинови листа

6 зърна бахар

1/2 чаена лъжица черен пипер

1/2 кафена чаша олио

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за скумрия с домати на фурна е почистването на рибата. Ако рибата е замразена, я оставете да се размрази. Ако е изчистена, я измийте добре, ако не е направете разрез на корема и отстранете вътрешностите и измийте.

Измивате доматите, почиствате ги и ги настъргвате. Лукът почиствате и нарязвате на ситно. В тавата, в която ще печете скумрията, смесвате доматите, лука и олиото, добавяте ½ чаена лъжица сол и подправките и разбърквате добре. Осолявате рибата и я слагате върху соса.

Покривате тавата с алуминиево фолио и печете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. След 30 минути махате фолиото и запичате рибата за още 15 минути.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама