Сладки с боровинки (лесни, здравословни, без яйца)


Сладки с боровинки (лесни, здравословни, без яйца)
Снимка: iStock

Тези боровинкови сладки са вкусни, приготвени с прости съставки, но без яйца, без масло и без рафинирана захар, и са готови за по-малко от 30 минути! Ето я и рецептата.

Необходими продукти за сладките с боровинки:

½ чаша кисело мляко 

⅓ чаша зехтин 

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия - по избор

½ чаша нерафинирана тръстикова захар 

1 ½ чаши универсално брашно 

½ чаена лъжичка сода бикарбонат

½ чаша боровинки 

Още: Топят се в устата: Сладки със свинска мас

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 °C. Постелете голяма тава с хартия за печене. Оставете настрана.

В голяма купа добавете кисело мляко, зехтина, екстракта от ванилия и захар. Разбийте с тел. Добавете брашното и содата за хляб и използвайте гумена шпатула, за да се смесят и да се оформи гъсто тесто за бисквитки. Добавете боровинките и разбъркайте внимателно, за да се смесят равномерно, като се стараете да не намачкате плодовете твърде много.

Оформете 8 топки от тесто за бисквитки с еднакъв размер и ги поставете върху тавата за печене на разстояние 2,5 см една от друга. Тези бисквитки ще се разширят във фурната, затова се нуждаят от разстояние една от друга, иначе ще се разтегнат и ще се докоснат една до друга.

Намажете леко с олио ръката си и притиснете горната част на всяка топка тесто за бисквитки, за да оформите по-плоски бисквитки. Колкото по-дебели са, толкова по-мек ще остане центърът.

Печете бисквитките на средната решетка за 18-22 минути на 180 °C, докато страните и горната част станат приятно златистокафяви.

Оставете ги да се охладят върху тавата за печене за 15 минути, преди да ги прехвърлите върху решетка за охлаждане.

Още: Ябълкови сладки за нула време

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама