Сладко изкушение: Тирамису с праскови


Сладко изкушение: Тирамису с праскови
Снимка: Istock

В сезона на прасковите ви представяме една рецепта за десерт, с който ще зарадвате както семейството, така и гостите си.

Необходими продукти за тирамису с праскови:

3 големи праскови, обелени, почистени и нарязани на тънки кръгчета

250 грама бисквити

250 грама крема сирене

3 яйца

100 грама захар

1 чаена лъжичка ванилова захар

250 мл сладка сметана (за бита сметана)

1 чаша силно кафе еспресо, охладено

какао на прах за поръсване

Вижте още: Този кекс със смокини и шоколад е хит в мрежата

Начин на приготвяне:

В купа разбийте жълтъците с половината захар до получаване на светложълта кремообразна смес. Добавете крема сиренето и ванилията, след което разбъркайте всичко добре до получаване на гладък крем.

В друга купа разбийте белтъците с останалата захар до получаване на твърд крем. Разбийте сладката сметана на твърд сняг. Постепенно добавете разбитите белтъци към кремообразната смес с крема сиренето. Разбъркайте внимателно, за да запазите ефирната текстура. Добавете разбитата сметана към сместа и разбъркайте внимателно.

Вземете правоъгълна чиния за сервиране и потопете всяка бисквита в охладеното кафе, бързо от двете страни и ги подредете на дъното на чинията, като покриете цялата повърхност. Върху бисквитите се поставя част от пълнежа с крема сирене, след което се разпределят равномерно нарязаните праскови. Повтаряйте слоевете бисквитки, пълнеж и праскови, докато се изразходват всички съставки, завършвайки със слой пълнеж отгоре.

Поставете тирамисуто в хладилника и го оставете да се охлади и стегне поне 4 часа или цяла нощ. Преди сервиране по желание поръсете повърхността на тирамисуто с какао на прах. Насладете се на освежаващото тирамису с праскови

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама