Сочни пилешки гърди с крема сирене, песто и пармезан на Air fryer


Сочни пилешки гърди с крема сирене, песто и пармезан на Air fryer
Снимка: Istock

Ще донесете малко полъх на Италия на масата си с тези пилешки гърди. Крема сирене, песто и пармезан се комбинират и опаковат в джобове месо, което дава чудесен сочен резултат. Приготвянето им на Air fryer прави готвенето им бързо, лесно и без бъркотия.

Необходими продукти за пилешки гърди на Air fryrer:

2 пилешки гърди

½ чаша крема сирене

2 с.л. песто

2 с.л. пармезан, ситно настърган

½ ч.л. масло от авокадо

¼ ч.л. морска сол

¼ ч.л. смлян черен пипер

Вижте още: Печени картофи със сочна плънка от бекон

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително air fryer-а на 180 градуса. Поставете пилешките гърди върху дъска за рязане и нарежете джоб във всяка гърда хоризонтално.

Комбинирайте крема сиренето, пестото и пармезана.

Сложете с лъжица равни части от сместа в джобовете на пилешките гърди. Прегънете горната част на гърдите върху плънката и я закрепете с клечка за зъби.

Намажете пилешките гърди с маслото от авокадо и го натрийте. Подправете от двете страни с морска сол и смлян черен пипер.

Поставете пълнените пилешки гърди в предварително загрятия фритюрник и гответе за 18-20 минути, докато станат златисти.

Извадете и сервирайте със зелена салата или любимите си зеленчуци.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама