Сочно пиле


Сочно пиле
Снимка: vkusnoteka.bg


Необходими продукти:

3 броя пилешки гърди

1 с.л. червен пипер

1 с.л. смес подправка за месо

3 броя зелени камби

3 броя червени камби

30 мл зехтин

1 брой авокадо

1 глава лук

1 ч.ч. (200 г) ориз

шепа прясна лимонова мащерка

кората от 1 лайм

50 г масло

1 зеленчуков бульон

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Почистете и измийте ориза. Стопете маслото в дълбока тенджера и добавете ориза. Бъркайте на силен огън, докато леко се кристализира. Налейте 2 и 1/4 ч.ч. вода, намалете котлона на минимум и подправете с черен пипер, сол и зеленчуков бульон. Разбъркайте и гответе под капак до готовност. Когато оризът е поел водата поръсете с прясна мащерка и кора от лайм. Разбъркайте и охладете леко.

Почистете чушките от семките и ги нарежете на ленти, с дебелина 1 пръст. Нарежете и лука на полумесеци.

Загрейте зехтин в тигана и сотирайте зеленчуците.

Пригответе пилешките гърди на дъската. Поръсете ги с черен пипер, сол, подправката за месо и червения пипер. Размажете зехтина. Загрейте тигана отново и поставете пилешките гърди. Гответе ги до готовност около 5 минути на страна. Извадете ги и ги покрийте с чиния да починат и съберат соковете си. След това ги разрежете на дъска леко под ъгъл.

Нарежете авокадото на кубчета.

Пригответе си дълбока купа. Поставете няколко лъжици от лимоновия ориз в единия край. До него сложете ленти двуцветни чушки и лук, кубчетата авокадо и поставете нарязаното пилешко филе, до ориза. Поръсете ориза с кора от лайм, и мащерка, полейте пилето с отделените сокове и поднесете.

Източник: vkusnoteka.bg

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама