Сочно портокалово реване с грис


Сочно портокалово реване с грис
Снимка: iStock/Guliver

Необходими продукти:

3 яйца

една чаена чаша захар

чаша и половина грис

една чаена чаша брашно

една чаена чаша портокалов сок

1 супена лъжица настъргана портокалова кора

пакетче ванилия

1 супена лъжица бакпулвер

кокосови стърготини за поръсване

За сиропа на реването са необходими следните съставки:

две чаени чаши захар

две чаени чаши вода

1 супена лъжица масло

пакетче ванилия

Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесете яйцата заедно със захарта. Разбийте сместа с миксер. Първо включете миксера на минимална скорост като постепенно я увеличавате. Целта е да се получи пухкава смес.

Добавете посоченото количество грис, а след това и едното пакетче ванилия. Изключете миксера и продължете разбъркването на ръка като трябва да внимавате да не спадне обема на сместа.

Прибавете портокаловия сок.

Пресейте брашното и след това добавете бакпулвера към него.

Прибавете брашното към сместа и продължете да разбърквате.

Накрая добавете настърганата портокалова кора.

Намажете с малко мазнина дъното на тавата, в която ще печете десерта.

Изсипете сместа в нея и печете на 160-180 градуса до придобиването на златиста коричка.

Извадете реването от фурната и го оставете да изстине.

Пригответе сиропа като смесите водата със захарта и я оставите да заври на котлона. След това добавете към нея маслото и ванилията.

Нарежете изстиналото реване на парчета и го залейте с горещия сироп.

Оставете го в хладилника за няколко часа.

Поръсете реването с кокосови стърготини, преди да го сервирате.

Добър апетит!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама