Солен тарт с бутер тесто, рикота и маслини


Солен тарт с бутер тесто, рикота и маслини

Тези тартове са чудесни също за закуска, като предястие или ако искате да поднесете по-малки хапки за някое парти.

Необходими продукти:

500 гр бутер тесто

250 гр домати

180 гр сирене рикота

120 гр червено песто

75 гр. черни маслини (без костилка)

1 с.л. риган

1 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне: 

Загрейте фурната на 200°C. Покрийте голяма тава с хартия за печене, отгоре разточете бутер тестото и го разрежете на 9 квадратчета. Отдалечете солените тартове и използвайте остър нож, за да направите “рамка” на 1 см от края на всеки тарт.

Разпределете пестото по равно върху тартовете от бутер тесто и ги намажете.

В купичка смесете рикотата, 25 грама от маслините нарязани на дребно и 1/2 с.л. риган. Намажете получената смес върху тартовете.

Нарежете доматите и черните маслини на филийки, и ги подредете отгоре. Поръсете с останалия риган и черен пипер.

Печете около 25 минути, докато бутер тестото придобие златен цвят и бухне. Сервирайте още топли или на стайна температура.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама