Супер мързелив тутманик


Супер мързелив тутманик
Снимка: istockphoto.com

Необходими продукти:

4 бр. яйца

2 ч.ч. брашно

1 ч.ч кисело мляко

1 ч.л. сода бикарбонат

1/2 ч.ч олио

300 г сирене

Вижте още: Този солен кекс е истински хит в мрежата

Начин на приготвяне:

Разтворете содата в киселото мляко, докато шупне и добавете към нея яйцата заедно с брашното и олиото. Всичко се разбива лесно с миксер за общо 5 минути.

Към полученото тесто добавете натрошеното сирене с шпатула. Сипете сместа в тава (до 26 см диаметър), която сте намазнили и набрашнили леко.

Изпечете тутманика в загряна на 180 градуса фурна (с вентилатор). Печенето отнема около 20-25 минути - до суха клечка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама