Супер полезни трикове при пържене на риба


Супер полезни трикове при пържене на риба
Снимка: iStock

Пърженето на риба може да е приятно, лесно и бързо, ако знаете как точно да го направите. Представяме ви няколко трика, с които ще се радвате на вкусна, добре приготвена пържена риба.

Рибата трябва да е суха

Месото е естествено влажно, така че се уверете, че рибата е напълно суха, преди да я  поставите в горещото масло. Това е ключът, който ще я прави свежа, както и ще се предотврати пръскане на мазнината навсякъде.

1. Използвайте кухненски кърпи и подсушете рибата много добре.

2. Оваляйте рибата в брашно, което трябва да я покриете напълно. (Можете да използвате оризово брашно, царевично нишесте или дори картофено нишесте, вместо пшенично.)

Загрейте добре тигана и маслото в него.

Ако не искате рибата да залепне на тигана и да загори, загрейте го добре. Маслото също трябва да бъде загрято до определена температура. Как да разберете дали сте достигнали до правилната температура:

1. Тиганът трябва да бъде толкова горещ, че да може да задържи ръката си не повече от 5 секунди.

2. На маслото ще се появят балончета.

3. Повечето морски дарове трябва да бъдат пържени между 350 до 375 градуса. По-малки, по-тънки парчета трябва да се приготвят на около 375 градуса,  а по-дебели парчета около 350.

Това са вашите знаци, които ви показват, че тиганът е достатъчно горещ, за да започнете да пържите рибата.

Посолете в края

Избягвайте добавянето на сол към брашно или към суровата риба. Вместо това, посолете рибката веднага, след като я извадите от тигана.

Отървете се от неприятната миризма

За да се отстрани силната миризма при пържене на рибата, в тигана се слага един картоф, обелен и нарязан на филийки.

Красива презентация

За да не се разпадне рибата при пържене и да може да я поднесете красиво на гостите си, преди това я оставете за 30 минути във вода, смесена с оцет в равни количества.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама