Сурова бананова торта с кокос


Сурова бананова торта с кокос
Снимка: supichka.com

Лесен, здравословен и много вкусен сладкиш, който дава енергия и настроение.

Необходими продукти:

за блата:

250 грама сурови бадеми

10 броя фурми

за крема:

3 банана

3 супени лъжици брашно от рожков или какао

1 супена лъжица меласа или мед

1 чаена чаша кокосови стърготини

50 грама стафиди

2 супени лъжици чиа

1 ванилия

Начин на приготвяне:

Накисвате суровите бадеми за минимум 6-7 часа, а най-добре за една нощ. След като са престояли във водата ядките са готови, отцеждате ги и ги смилате с блендер или кухненски робот, заедно с почистените от костилките фурми. Смилате до получавате на гъста каша с парченца ядки. Във форма за сладкиш, най-добре с падащи стени поставяте хартия за печене и разпределяте равномерно сместа за блата.

Отново с помощта на блендер или кухненски робот смилате стафидите, добавяте бананите, меласата/меда, брашното от рожков и ванилията. Брашното от рожков се използва като заместител на какаото, така че спокойно може да го замените с неподсладено какао в същото количество.

След като получите хомогенна смес добавете, кокосовите стърготини и семената чия и разбъркайте добре с шпатула или дървена лъжица, така че да се разпределят равномерно в сместа. Полученият крем изсипете върху блата на равен пласт. Оставете суровата бананова торта в хладилника за два-три часа, за да стегне. Преди сервиране украсете тортата, като вариант за украса е да поръсите сладкиша с кокосови стърготини, както е украсен и сладкиша на снимките.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама