Сусамки


Сусамки

Спомняте ли си онези хрупкавите, карамелени сусамки от детството? Има сусамки, които се правят с мед, има и рецепти за сусамки, в които захарта се карамелизира.

Необходими продукти:

1 ч.ч. сусам суров

1 ч.ч. захар

1-2 щипки сол

1 с.л. олио Хармоника

1 с.л. оцет

2-3 с.л. вода

Начин на приготвяне:

Суровият сусам се запича на микровълнова фурна, докато зрънцата леко се зачервят. Периодично се разбърква.

През това време захарта се оставя да се карамелизира в съд на котлона, без да се разбърква. По края на съда се налива водата (2-3 с.л.).

След като захарта се карамелизира добре се прибавя солта, олиото и оцета. (Внимавайте, че пръска).

Разбърква се много бързо и се прибавя сусама.

Разбърква се добре и сместа са излизва върху хартията за печене.

С помощта на остър нож или нож за пица се нарязва на желани фигурки, след като изстине. По желание можете да използвате формички за дребни сладки.

Източник: merudia.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама