Свински крачета в гювечета


Свински крачета в гювечета

Ето как се приготвя това ястие стъпка по стъпка.

Рецепта за 4 броя гювечета:

свински крачета - 3 броя (сварени в херметична тенджера, след това обезкостени)

3 картофа, среден размер

2 моркова

8 броя пресни гъби

4 скилидки чесън (по една скилидка за гювече)

2 глави лук

червен пипер или червен лют пипер, за който обича пикантно

черен пипер - по щипка в гювече

по резенче масло на гювече

кашкавал за поръсване

сол

Начин на приготвяне:

Крачетата се сваряват и обезкостяват. В купа нарязвате и омесвам картофите, гъбите, лука, морковите, после разпределяте в гювечетата. Слагате по тънко резенче масло, подправките, малко сол, по скилидка чесън и отгоре обезкостените крачета. Доливате до половината на гювечетата от бульона и вода.

Гювечетата се слагат с студена фурна, като постепенно се вдигат градусите до 240. Пекат се около 40 минути. Махате капака, настъргвате кашкавал и запичате още малко.

 

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама