Свинско бонфиле с киноа, чушки и печен карфиол


Свинско бонфиле с киноа, чушки и печен карфиол
Снимка: vkusnoteka.bg

Чиния, богата на протеини и пъстри зеленчуци.

Необходими продукти:

1 бр свинско бонфиле

черен пипер

сол

подправка за месо

50 мл зехтин

4 червени чушки

4 зелени чушки

30 мл зехтин

сол

черен пипер

1/2 ч.ч. киноа

20 мл зехтин

сол

1 глава карфиол

1 ч.л. кимион

1 ч.л. куркума

черен пипер

сол

30 мл зехтин

Начин на приготвяне:

Сварете киноата в съотношение 1:2 с вода, докато се разпука и я поеме.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Разделете карфиола на розички и го сложете в тава, покрита с хартия за печене. Поръсете го с кимион, куркума, сол, черен пипер и полейте със зехтин. Печете до омекване около 15 минути.

Почистете чушките и ги нарежете на ленти. Сотирайте ги в тиган с малко зехтин, докато леко омекнат. Извадете ги в чиния и ги покрийте, за да останат топли.

Нарежете бонфилето на кръгчета с дебелина около 0,5 см, поръсете ги с подправките и ги гриловайте в същия тиган, в който сте приготвили чушките, за по 2 минути от страна.

Сервирайте всичко заедно, аранжирано в една чиния. Отдолу киноа, до нея сотираните чушки и печения карфиол с кимион и куркума.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама