Свинско със зеле


Свинско със зеле

Свинското със зеле, било то кисело зеле или прясно, ще ви засити през студените зимни дни.

1 голяма кисела зелка

800 грама свинско месо

1 кафена чаша олио

1 супена лъжица червен пипер

4 дафинови листа

6 зърна бахар

10 зърна черен пипер

Начин на приготвяне: 

Първата стъпка от рецептата за свинско с кисело зеле е изборът на продуктите. Най-добре е да изберете шарено свинско месо, т.е. свинско месо, което не е сухо а има малко мазнина. Най-подходящото месо за рецептата за свинско с кисело зеле е осмянката. Измивате месото и го нарязвате на парчета.

Киселата зелка трябва да е голяма, за да има достатъчно зеле в ястието. Ако вашите кисели зелки са по-малки ползвайте две кисели зелки за приготвянето на кисело зеле със свинско. Нарежете киселите зелки на ситно.

В голяма тенджера изсипете нарязаното кисело зеле, нарязаното свинско месо, олиото и всички подправки и разбъркайте добре. Налейте вода докато покрие зелето и сложете тенджерата на котлона. Киселото зеле със свинско трябва да ври, докато зелето омекне добре, за което в необходимо около 2 часа на котлона. Следете водата да не изври, за да не загори ястието. Ако водата изври преди зелето да е омекнало добавете още малко вода.

След като зелето е сварено, го изсипете в тава, разбъркайте и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути, докато ястието леко се запече.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама