Табуле с амарант и нар


Табуле с амарант и нар

Табуле е една от най-популярните арабски салати. Традиционно се приготвя от булгур и ситно нарязани магданоз, лук, домати и мента. Често булгурът се заменя с арабски кускус, но в този вариант е заменен с амарант.

Необходими продукти за 2-3 порции:

1 купа, накиснат и покълнал амарант

1 китка магданоз

листата от 1 китка мента

стръкове кресон или чивас

сока и кората от един лимон

зехтин

щипка канела

зърна нар - от половин или повече голям нар

малки листа от салата

Начин на приготвяне:

Магданозът и ментата се нарязват на дребно. Ако нямате или не харесвате кресон, нарежете на ситно чивас. Може и нормален зелен лук, но сибирският лук е по- подходящ по размер.

Кората на добре измитият лимон се настъргва и после се изтисква сокът.

Нарът се разполовява.

В купа се поставят всички продукти без салатните листа. Обърква се добре, подправя се с лимоновия сок, настърганата кора и зехтина. Поръсват се зрънцата нар. За целта обърнете разрязания нар и с енергични потупвания отделете зрънцата му, направо над салатата. Отново разбъркайте леко.

Сервирайте с листата салата.

Източник: vkusnosbety.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама