Тиквички с ориз


Тиквички с ориз

Eдна много вкусна лятна манджичка - tиквички с ориз. С пресен лук, чесън, розов домат и босилек и поднесено с топъл, домашно изпечен хляб ще имате едно много уютно ястие на трапезата си.

Необходими продукти:

2 тиквички

връзка пресен лук

3 скилидки чесън

1 морков

(по желание една червена чушка)

1 кафена ч.ч. ориз

1 голям розов домат, обелен

шепа пресен босилек

зехтин

1/2 ч.л. червен пипер

черен пипер

хималайска сол

Начин на приготвяне:

Почистете лука, (червената чушка) и моркова и ги нарежете на парченца. Сложете ги в тенджера. Налейте вода, колкото да ги покрие, както и струйка зехтин и задушете за няколко минути под капак, докато омекнат. Отворете капака, добавете обелените и нарязани на кубчета тиквички, както и нарязаните на филиики скилидки чесън, поръсете с червен пипер и черен пипер. Задушете за още няколко минути. Отворете отново капака и прибавете почистения и измит ориз. Налейте 2 1/4 ч.ч. вода, намалете котлона на 1, затворете капака и гответе така на бавен огън, докато поеме водата и ястието стане готово. Опитайте ориза. Ако е омекнал, значи е готово. Към края на готвенето сложете нарязания на малки кубчета розов домат, обелен от люспата. Слагаме го накрая, защото в противен случай доматът ще стегне ястието и то ще се готви прекалено бавно. Нарежете шепа пресен босилек и поръсете със сол на вкус. Хималайската сол запазва всичките си полезни свойства, когато се сложи накрая на готвенето.

Ястието е вкусно както топло, така и студено.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама