Топ десертът на лятото: Ягоди с маскарпоне


Топ десертът на лятото: Ягоди с маскарпоне
Снимка: iStock/Guliver

Представяме ви една супер лесна рецепта за десерт с ягоди и маскарпоне.

Необходими продукти за десерта:

500 г маскарпоне

100 г кондензирано мляко

1 брой ромова есенция

1 ч.ч. кафе

10 бишкоти

15 ягоди

Вижте още: Топят се в устата: Трюфели с бял шоколад и кокос

Начин на приготвяне:

Маскарпонето и кондензираното мляко се разбъркват, докато стане еднородна смес. В кафето се разтваря есенцията ром.

Бишкотите се потапят в кафето за 1 секунда и се редят в чашки.

Една част от ягодите се нарязват и се слагат след бишкотите, слага се крем маскарпоне и се заглажда.

Декорира се с останалите ягоди. Може да се яде веднага.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама