Варените картофи ще станат още по-вкусни, ако направите това


Варените картофи ще станат още по-вкусни, ако направите това
Снимка: iStock

Варените картофи са не само са една от най-вкусните, но и най-лесните за приготвяне гарнитури. Но ако искате те да станат още по-вкусни, спазвайте следните правила при приготвянето им.

1. Предварително накисване във вода

Понякога варените картофите променят цвета си от златист на сив. Гарнитурата с този цвят определено изглежда непривлекателна. Това се случва само поради една причина: контакт с въздуха.

Ако по някаква причина не можете да сварите картофите веднага след почистването им, тогава трябва да ги накиснете в съд с вода.

2. Варене в студена вода

Опитните готвачи препоръчват картофите да се варят в студена вода. Това ще им позволи да се сварят равномерно, тъй като водата ще се затопли постепенно. Също така, благодарение на този трик, те ще запазят формата си. 

3. Добавяне на солта в правилния момент

Солта обикновено се добавя към средата на готвенето. По правило средните по големина картофи достигат кулинарна готовност след 20 минути. Ако ги нарежете на парчета, процесът на варене ще се ускори, но вкусът им ще е по-воднист.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама