Веган фалафели с цвекло и сладък картоф


Веган фалафели с цвекло и сладък картоф
Снимка: iStock

Вижте как точно да си приготвите тези постни фалафели, които са и много вкусни.

Необходими продукти:

300 гр печено цвекло (1 средно голяма глава)

200 гр печен сладък картоф

300 гр сварен нахут

2 с. л. зехтин

3-4 с. л. нахутено брашно (или кокосово брашно)

1 глава лук

1 скилидка чесън

3 с. л. ситно нарязан магданоз

2 с. л. пушен червен пипер

1 с. л. кимион

2 ч. л. сол

1/2 ч. л. черен пипер

УНИКАЛНО ПИЛЕ С ОРИЗ ПО БАБИНА РЕЦЕПТА

Начин на приготвяне:

Изпечете цвеклото и картофа, след което ги обелете. Блендирайте до хомогенна смес.

Отцедете нахута от консерва или използвайте предварително сварен, блендирайте го.

Смесете всички съставки в купа без брашното. Добавете подправките и разбъркайте до хомогенна смес. Добавете брашното, докато получите меко тесто, което може да се оформя с ръце - при нужда добавете повече от 3 с. л..

Оформете малки топчета или кюфтенца. Наредете върху хартия за печене. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути или докато хванат лек загар. Сервирайте с млечен сос.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама