Запечени гъби с яйца и сирене


Запечени гъби с яйца и сирене
Снимка: iStock/Guliver

Вкусна рецепта за любителите на гъбите.

Необходими продукти за 5 порции:

700 гр пресни гъби

100 гр масло

50 мл олио

150 гр сирене

4 яйца

200 гр лук

100 мл прясно мляко

100 гр кашкавал

сол на вкус

1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

След като се измият и почистят, гъбите се нарязват на парчета и се задушават в малко подсолена вода, а лукът, нарязан на дребно, се задушава отделно в олио. Смесват се и към тях се прибавят натрошеното сирене, 2 яйца, 50 мл прясно мляко, ситно нарязан магданоз и сол.

Ястието се изсипва в тава и се залива с останалото прясно мляко, в което са разбити другите 2 яйца. Покрива се с парченца от останалото масло и се настъргва кашкавал.

Пече се в средно загрята фурна около 30 минути.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама