Запечени пълнени чушки с гъби и майонеза


Запечени пълнени чушки с гъби и майонеза
Снимка: iStock

Предлагаме ви една лесна рецепта.

Необходими продукти:

5 червени чушки

250 г майонеза

80 г кашкавал

100 г гъби

50 г краве масло

2-3 скилидки чесън

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Чушките се почистват от семето, разрязват се по дължина на две части и се потапят за 1-2 минути във вряща вода подсолена вода.

Гъбите се почистват, нарязват се на ситно и се задушават в маслото и малко вода.

Кашкавалът се настъргва на едро ренде и 2/3 от него се смесва с майонезата и гъбите. Сместа се подправя със счукания чесън, черен пипер и сол, разпределя се в бланшираните и охладени пиперки и се поръсва с останалата част от настъргания кашкавал.

Пекат се в предварително загрята на 170 градуса фурна в продължение на 20 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама