Защо умните жени намират по-трудно любовта?


Защо умните жени намират по-трудно любовта?
Снимка: iStock

Може би сте чували мнението, че повечето мъже се страхуват да започнат връзка с по-интелигентна от тях жена. Това може би не се отнася до абсолютно всички представители на силния пол, но определено има нещо вярно. Мъжете знаят, че умните жени трудно могат да бъдат излъгани, заблудени или пък измамени. Освен това те имат по-високи критерии, които е напълно разбираемо. Може би това са и част от причините умните жени по-трудно да намират любовта в живота си. Вижте още няколко факта за интелигентните жени:

По-умните жени ценят независимостта

Точно така! Тези жени ценят своята независимост повече от всичко останало. Те искат да докажат на мъжете, че могат да се грижат сами за себе би и това понякога отблъсква силния пол. Все пак е прието мъжете да са тези, които се грижат за жените, да ги защитават и да се борят за тях. Умните жени също имат нужда от човек до себе си, просто искат да запазят позицията и самочувствието си. Това поражда напрежение между тях и половинките им, особено когато започнат да живеят заедно. Мъжете просто трябва да разберат, че тези жени винаги ще си останат малко или много независими и да свикнат с това.

7 СИТУАЦИИ, В КОИТО ОПРАВДАВАМЕ ЛЪЖАТА СИ

Интелигентните жени избират дълго своя партньор

Както вече споменахме, умните жени не бързат, избират внимателно мъжа до себе си и имат високи критерии. Това прави намирането на идеалната половинка малко по-трудно и им отнема повече време. Всъщност няма нищо лошо да изчакаш докато не намериш мъжа, който наистина ти допада и те прави щастлива. Единственият съвет към умните е жени е да не завишават прекалено много критериите си, защото така може никога да не намерят любовта.

Те са предпазливи

По-интелигентните жени не вярват много в концепцията за любовта от пръв поглед. Какво казахме, те избират много внимателно и не бързат да се впускат във връзка с кой да е. Те са по-предпазливи, просто защото не искат да бъдат наранени.

Много често избират кариерата пред любовта

Понякога умните жени сами правят така, че да не намерят любовта на живота си. Те поставят кариерата пред връзката и това може да им изиграе лоша шега. Няма нищо лошо в това да искаш да постигнеш нещо в живота, да се реализираш, да се издигнеш, но нека това не пречи на личния ти живот. В един момент умните жени осъзнават, че са готови да се впуснат в сериозна връзка и да имат семейство.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама