Защо в тестото трябва да се слагат само жълтъци?


Защо в тестото трябва да се слагат само жълтъци?
Снимка: iStock

Много домакини предпочитат да приготвят изделия от тесто у дома. Но всички те допускат една грешка, за която дори не предполагат. Повечето рецепти включват употребата на яйца и именно там грешат всички домакини. 

Защо в тестото трябва да се слагат само жълтъци?

Когато приготвяте сладкиши и други тестени изделия никога слагайте цели яйца. За да имат желаната мекота, задължително е при приготвянето на тестото да се използват само жълтъците.

Тестото, което е приготвено само с жълтъци, става пухкаво и меко. В  резултат на това след изпичане тестените изделия придобиват желаната текстура - мека вътрешност и не много твърда коричка. 

 

Все пак, ако желаете коричката им е по-твърда, може допълнително да ги намажете отгоре с 1-2 разбити белтъка. 

Начинаещите домакини, които се затрудняват с отделянето на жълтъка, може да използват специално приспособление или едра цедка - белтъкът ще изтече, а жълтъкът ще остане в нея.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама