Здравословен и вкусен течен шоколад с лешников тахан


Здравословен и вкусен течен шоколад с лешников тахан
Снимка: iStock

Независимо какви са кулинарните ви предпочитания, няма човек, който да не обожава течен шоколад. За съжаление честата консумация на купешки не е полезна за здравето. Но с тази рецепта за домашен шоколад с лешников тахан ще можете да си хапвате от любимия десерт без угризения.

Необходими продукти за течен шоколад с лешников тахан: 

300 г лешников тахан

200 г течен мед

60 г натурално какао

1 с.л. с връх брашно от рожков

Вижте още: Вкусен и много лесен: Италиански оризов пай

Начин на приготвяне:

В чист съд се поставя медът. Добавя се постепенно натуралното какао, пресято през цедка или сито. Бърка се енергично, за да се избегнат бучките от какаото.

Накрая се добавя и лешниковият тахан. Разбъркваме до хомогенна смес на цвят и консистенция.

По желание добавяме и брашно от рожков - то придава допълнителна сладост и по-наситен тъмен цвят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама