Зелена салата с бадеми,мандарини и бекон


Зелена салата с бадеми,мандарини и бекон

Зимна вкусна и засищаща салата.

Необходими продукти:

салата айсберг

листа зелена салата

2-3 стръка пресен лук

2-3 мандарини

2 с. л. филиран бадем

50-60 мл олио

4-5 тънки резена бекон

за дресинга:

1 ч. л. горчица

2 с. л. светъл оцет

1 с. л. мед

едро смлян червен пипер

морска сол

зехтин

Начин на приготвяне:

Сложете на котлона голяма и дълбока тенджера. Налейте 50-60 мл олио. Сложете и резените бекон. Те трябва да се препържат и да станат хрупкави. Извадете готовия хрупкав бекон върху домакинска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина. Нарежете на тънки ивички.

В купа смесете съставките за дресинга: 1 ч. л. горчица, 2 с. л. светъл оцет, 1 с. л. мед , едро смлян червен пипер, морска сол, зехтин и разбийте хубаво с тел. Дресингът трябва да побелее и да се сгъсти.

В друга голяма купа сложете нарязана на едро салата айсберг. Накъсайте и листата свежа салата. Нарежете по диагонал на едро 2-3 стръка пресен лук. Обелете кората на 1 голяма мандарина. С помощта на нож извадете само филетата на плода, без ципата, и ги добавете в купата. Разбъркайте.

Отгоре поръсете с филиран бадем. Полейте с дресинга. Поръсете с готовия охладен бекон.

Обелете другата мандарина и отрежете тънки кръгчета. Украсете с тях салатата отгоре.

Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама