Зимнина от тефтера на баба: Рецепта за кисели краставички


Зимнина от тефтера на баба: Рецепта за кисели краставички
Снимка: iStock

Ако нямате много опит в приготвянето на зимнина, но имате време, търпение и желание да направите нещо домашно, то тази рецепта за кисели краставички е за вас.

Необходими продукти за кисели краставички:

2 кг корнишони

2 л вода

1 л вода

2 глави лук

копър

30 г захар

сол

пипер

Вижте още: Само 3 съставки: Рецепта за вкусно пилешко руло

Начин на приготвяне:

Измийте корнишоните, изчеткайте ги с четка и ги подсушете.

Сварете вода с оцет и с горещия разтвор залейте краставиците в друг съд и ги оставете да престоят 3-4 часа.

Извадете краставиците от течността и ги наредете в бурканите (плътно подредени), които предварително сте стерилизирали.

Кипнете отново оцета със захарта и солта, след което налейте горещата течност в буркани. Имайте предвид, че течността трябва да е 3-5 см над зеленчуците, за да се мариноват добре. Ако вашите краставици "плуват" отгоре, те са податливи на разваляне и трябва да бъдат притиснати надолу с пластмасови предпазители.

За да предпазите краставиците от разваляне, добавете стрък копър към всеки буркан. Покрийте бурканите с чинии за кафе и ги оставете покрити за 24 часа. Ако краставиците поемат течността, добавете оцетната течност, която сте сварили.

Преди да затворите бурканите, ги покрийте с целофан, за да не разяде киселината по ламаринените капачки.

Съхранявайте ги на тъмно и сухо място.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама