10 идеи за ръчно направени коледни подаръци


10 идеи за ръчно направени коледни подаръци

Празниците са все по-близо и въпросът, какви подаръци да изберем, е актуален както никога.

В търсене на нещо подходящо обикаляме по магазините дори без да се замислим, че можем да изработим подаръците със собствените си ръце.

Не бива да се отнасяте с пренебрежение към вещите "направи си сам" - възможно е просто да не сте виждали варианти, които си струват, или да мислите, че е прекалено сложно.

Ето няколко прости, но ефектни идеи за подаръци, които ще ви бъде приятно както да връчите, така и да получите.

Ръчни възглавници

Ярките и оригинални възглавници за диван ще украсят интериора и ще създадат уютна атмосфера на зимния празник. Можете да се сдобиете с готови възглавници и просто да им ушиете подходящи калъфки. Избирайте традиционни цветове и апликации от новогодишни символи или нещо по-неутрално, за да са актуални възглавниците цяла година.

Украса за бутилка вино

 

Бутилка с добро вино сама по себе си не е лош подарък. Но ако я украсите в новогодишен стил, ще подарите и празнично настроение. Вариантите за украса са безброй. Ето ви идеи за мили шапчици от филц и уютни калъфки от ръкави на стари пуловери.

Ръчно рисувани чаши

Обикновените бели чаши могат да се превърнат в необикновен подарък, който ще пази топлината във вашите ръце. Има много начини, но ето ви два лесни и бързи – с помощта на съд с вода и лак за нокти и с използването на флакон с боя.

Сладък подарък

Ароматните и цветни новогодишни курабийки са прекрасен подарък, който не изисква големи разходи. Можете да сте сигурни, че това лакомство никого няма да остави равнодушен. А ако също така го опаковате красиво, ще се получи истински сладък шедьовър.

Комплект за кулинари

Добра идея за подарък на тези, които обичат да готвят или прекарват много време в кухнята – комплект от кухненски принадлжености, красиво оформени ръчно. Можете да сложите всичко в ръкохватка, която също можете да оформите сами, да привържете с красива панделка или да направите "букет".

Пръстен за горещи напитки

Филцовите пръстени за чаши с горещи напитки може да са прекрасен подарък за приятелка или колега. Отрежете лента филц, украсете с различни фигури от филц в други цветове, а за закопчаване пришийте велкро.

Оригинални аксесоари

Обикновени ръкавици и шал, купени от магазина, може да се превърнат в оригинален подарък, ако се украсят с разноцветни кемъчета. Отначало разположете камъчетата, като създадете модела, след това прилепете с подходящо лепило.

Грейка за ръце

Разрежете ярка тъкан на неголеми квадрати и ушийте от нея възглавники, като оставите единия край незашит. Насипете през останалите отвори ориз и зашийте. Можете да опаковате готовите грейки в самоделен пакет. И не забравяйте да обясните – грейката трябва да се затопли в микровълновата фурна за 20 секунди, а след това да се постави в джоба и известно време тя ще запази топлината и няма да позволи на ръцете да замръзнат. Разбира се, може да се направи и по-голяма грейка – за краката например.

Комплект за ценители

Ако знаете кулинарните предпочитания на хората, можете да им подарите тематични комплекти, включващи храна, напитки, съдове и прочие принадлежности. Например за любителите на паста в голям гевгир поставете спагети, доматен сос, зехтин и бутилка вино. А истинският кафеман ще се радва да получи кошница с кафе, красива чаша, захар и сладки.

Фотоколаж

Съберете най-добрите снимки или снимки от паметни моменти с приятели и направете от тях красив фотоколаж. Такъв подарък безспорно ще бъде оценен по достойнство.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама