10 неща, които ИСТИНСКИТЕ приятели правят


10 неща, които ИСТИНСКИТЕ приятели правят
Снимка: iStock/Guliver

Има хипотеза, че вашата личност се оформя под влиянието на 5-те човека, с които прекарвате най-много време. Това важи и за приятелствата. С годините някак неусетно изграждаме толкова силни връзки, че дори да не се виждаме, само мисълта за тези хора ни кара да се усмихваме. А ето и какво истинските приятели правят.

1. Съсредоточават се върху добрите ни черти

Не е нужно да се опитваме да впечатлим истинските си приятели. Те виждат под повърхността и оценяват положителните ни страни, независимо дали сме облечени със стара пижама или рокля от последната колекция на някой дизайнер.

2. Истински са

С истинските си приятели можете да се смеете, да плачете, да сте глупави или сериозни и връзката ви да не се променя спрямо това.

3. С вас са, независимо от обстоятелствата

Истинските приятели можем да разпознаем само в тежките ситуации. Дори да няма начин да се видим физически, те винаги намират вариант за комуникация.

ТОВА СА НАЙ-ВЕРНИТЕ ПРИЯТЕЛИ СПОРЕД ЗОДИЯТА

4. Не ви съдят

Истинските приятели не ви осъждат за грешките, които сте допускали в живота си. Напротив, опитват се да ни покажат всяка ситуация от веселата страна.

5. Балансират ви

Истинските приятелства не работят, когато единият се опитва да е ярка звезда, а другият - слуга. Не, при тях всичко опира до баланса - да давате и получавате подкрепа и да се грижите достатъчно един за друг, за да може всеки от вас да блести със собствена светлина.

6. Не плетат интриги, а разговарят

Когато възникнат конфликти, истинските приятели имат смелостта да говорят за тях директно, а не да клюкарстват и да оставят неразбирателствата да растат.

7. Пазят ви гърба

В истинското приятелство лоялността е ключова. Знаете, че някъде там има човек, който би ви пазил гърба и защитавал честта ви като майка орлица.

8. Дават ви да растете

Животът е динамичен и хората се променят. Истинските приятели си дават взаимно пространство за растеж, време за повторно калибриране и отворена врата за споделяне.

9. „Поливат” връзката ви

Подобно на растенията, приятелството също трябва да се полива редовно. Истинските приятели се „отчитат” помежду си. Независимо дали това е всеки ден, или на рождени дни, всяка връзка си има собствена динамика.

10. Празнувате всеки ден с вас

Истинските приятели празнуват вашите победи, а и обикновените моменти, в които просто се радвате да се видите и да изпиете по едно кафе. Вашата радост е и тяхната радост.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама