10 сватбени рекорда, които няма да повярвате, че са истина


10 сватбени рекорда, които няма да повярвате, че са истина
Снимка: iStock

Днес ще ви представим няколко любопитни рекорда, свързани с брака.

1. Най-дългият брак в света

Чували сте за платинена, порцеланова и златна сватба, а как ще наречете брак, който е на 86 години? 104-годишният Хърбърд и 101-годишната му съпруга Зелмира са заедно от точно толкова време. Двамата се обичат все така силно, а любимото им занимание е да седят на верандата и да броят преминаващите коли.

2. Най-голяма възрастова разлика 

105-годишният Судар Марто и 22-годишната му прислужница Ели Мариулианти държат рекорда за най-голяма възрастова разлика между съпрузи. Явно за любовта няма граници, дори когато партньорът ти е по-възрастен от теб с 83 години. Интересен факт е, че когато 105-годишният Судар започва връзката си с прислужницата, все още е женен за бившата си съпруга. А тя не просто приема развода им, но дори много харесва новата му жена, защото била грижовна.

3. Най-ниската семейна двойка

Дъглас Мейстър е висок 70 см, а съпругата му Клаудия Перейра е с 20 см по-висока от него, но това не пречи любовта им да е голяма.

4. Най-голямата сватбена торта в света 

На тази сватба със сигурност е имало торта за всички - тя е била висока 5 метра и е тежала чудовищните 6000 килограма. С нея е можело да се изхранят близо 60 000 души.

5. Най-скъпа сватба

Сватбеното тържество на Ваниша Митал - дъщеря на втория най-богат човек в Индия, и финансиста Амит Бхатия струва 55 милиона долара. Тържествената церемония се е провела във Версай, а специално за младоженците е пяла Кайли Миноуг.

 

6. Най-много бракове в живота

Глин Улф се жени 29 пъти в 88-годишния си живот. Най-краткият му брак продължава 19 дни, а най-дългият 7 години

7. Най-възрастните булка и младоженец

Франсоаз Фернандес и Мадлен и Мадлен Франсино се запознават в старчески дом през 2002 година и се женят, когато той е на 96 годни, а тя на 94.

8. Най-много подновени брачни обети

Лорън Блеър и Дейвид Хав имат 83 подновени брачни обета.

9. Най-голяма разлика в теглото между брачни партньори

Джон Брауър тежи близо 500 кг, а съпругата му Жанет едва 50. Той умира след 5 години брак.

10. Най-дългият годеж

Октавио Гилен и Адриана Мартинес се сгодяват през 1902, когато и двамата са на 15 години, но са им нужни 67 години, за да са сигурни, че искат да преминат към следващата стъпка - брак.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама