12 начина, по които децата на разведени родители обичат различно


12 начина, по които децата на разведени родители обичат различно
Снимка: iStock/Guliver

Семейната среда оказва огромно влияние на начина, по който едно дете пораства и се превръща във възрастен човек. Един от факторите, който различава хората, отраснали в задружни семейства и тези, отгледани от разведени родители, е изразяването на любовта. Ето как обичат хората от втория тип.

1. Обичат предпазливо

Те знаят как изглежда разбитото сърце, при това не от личен опит. Приемат всяка връзка сериозно, макар и не особено често.

2. Не вярват в „заживели щастливо”

Просто никога не са го виждали. Това не означава, че не вярват в любовта. Но винаги, когато са виждали страст и огън, са виждали и останките, които оставят след себе си.

3. Вярват, че любовта никога не умира

Всички деца на разведени родители са чували, че „дълбоко в себе си“ те двамата все още се обичат, просто не могат да живеят заедно и искат да намерят щастие по отделно. Ето защо, когато се разделят с някого, те вярват, че съществува връзка и след края.

4. Грижат се за другите

Няма значение дали сте добър човек, или се познавате съвсем от скоро. Тези хора знаят как да предложат комфорт, защото неведнъж са се грижили за родителите си, когато са минавали през труден етап.

6 НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ЛЮБОВТА СЛЕД РАЗВОД

5. Търсят емоционална стабилност

Това е нещо, което никога не са виждали във връзка и го искат на всяка цена. Намират очарователни хора, които идват от „добри семейства“, и се надяват, че те знаят повече за функционалните взаимоотношения.

6. Поставят под съмнение всичко

Питат защо отново и отново, дори ако вече знаят отговора. Понякога търсят валидация на любовта, само за да са сигурни, че тя все още е там.

7. Страх ги е от „завинаги”

Не защото искат друг човек или разнообразие, а просто защото не са съвсем сигурни дали двама души могат да останат заедно и всъщност да бъдат щастливи.

8. Вярват, че любовта е лудост

Разбира се, защото са го виждали от първа ръка. Разбират много добре, че любовта може да ви изпрати до огромни висоти, но и да ви събори.

9. Очакват много

Децата на разведени родители често са отгледани от самотни майки, които са вдъхновение за водене на битки и защитаване на позиции.

10. Откриват проблеми още на първата среща

В крайна сметка, могат да получат диплома по виждане на неуспехите преди успехите.

11. Трудни са за обичане

Те наистина не са сигурни каква любов трябва да приемат, кое е най-доброто за тях. Не знаят какво е твърде много, но пък винаги го искат.

12. Прощават лесно

Ако потропате на сърцето им, пак ще отворят вратата. Винаги е имало момент, в който са вярвали, че родителите им просто трябва да си простят и затова предлагат повече снизходителност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама